fbpx

Robots kunnen niet iedereen vervangen

grote vraag naar vakkrachten in industrie

Robots kunnen niet iedereen vervangen: grote vraag naar vakkrachten in industrie

De industriële sector groeit flink en schreeuwt om personeel, meldt het UWV. Liefst 85.000 vacatures staan open. De technische vooruitgang heeft sommige functies weliswaar overbodig gemaakt, maar robots en machines kunnen de plaats van een vakkracht niet innemen.

De gunstige economische omstandigheden heeft de productie de afgelopen jaren flink opgedreven, met als gevolg dat er meer banen zijn. Het aantal functies in de industrie is van 730.000 in 2015 gestegen naar 757.000 in 2018. 9 procent van het totaal aantal werknemersbanen is daarmee in de industrie te vinden. Het UWV verwacht dat het aantal banen binnen de sector dit jaar en volgend jaar wederom zal stijgen.