fbpx
data

Algoritme haalt persoonlijkheid uit CV

De Belgische psycholoog en ondernemer Jochen Roef en language engineer Guy De Pauw zijn al jaren op zoek naar een objectieve toepasbare techniek waarmee ze iemands geslacht, leeftijd, persoonlijkheid en opleidingsniveau uit tekst kunnen distilleren. En ze denken nu zover te zijn dat ze dit als selectie instrument in de markt kunnen zetten.

Het systeem is gebouwd op NLP-technologie en versnelt en verfijnt rekrutering en selectie op basis van taalpatroonherkenning. NLP staat voor Natural Language Processing en is een techniek waarbij door computer herkende taal ook context krijgt.

De ontwikkelde tool, Tracie is ingericht volgens het principe : hire for attitude & train for skill. Men ziet een verschuiving is recruiting van competentiematch naar een suitability match: checken of een kandidaat op basis van zijn soft skills uit het juiste hout is gesneden voor de job kan deze technologie.

Een interessante combinatie met het skills check WorkMatch, zou je zeggen, waar vooral gekeken wordt naar het onderdeel beroepsvaardigheden.

Bron: Bloovi.be

Translate »