fbpx
man in white button up shirt sitting on gray couch

Hoe gebruiken HRM adviseurs met de tool WorkMatch?

Als HRM deskundige word je gevraagd om met de leiding van de organisatie mee te denken over een toekomstplaatje voor het bedrijf. Hierbij is het jouw taak om hen te adviseren over de route hier naar toe en onderweg te ondersteunen om daar met het juiste personeel te komen. Aan het woord is Petra Nordholt, zelfstandig HR professional en al enige tijd samenwerkend met WorkCity. Als voorbeeld stipt ze twee onderdelen aan uit haar brede spectrum van taken.

PERSONEELSPLANNING

Petra betoogt: je maakt een inventarisatie van het huidige personeelsbestand en stelt de kritische vraag: zijn onze huidige medewerkers nu in staat om aan het toekomstige verwachtingen van de organisatie te voldoen?

Allereerst moet daarbij het beeld duidelijk zijn hoe de medewerker van de toekomst eruit komt te zien. Denk aan vaardigheden, kennis, flexibiliteit, etc.
En er zal een antwoord moeten worden geformuleerd op de vraag gaat de omgeving waarin we opereren veranderen en heeft dat gevolgen voor het personeel.

Met deze inzichten wordt de “meetlat” langs het huidig personeelsbestand gelegd. Wie voldoet er nu al aan het eindplaatje, wie heeft wat nodig om daaraan te gaan voldoen en wie zou mogelijk beter passen bij een andere organisatie.

Juist bij de laatste twee HR-aspecten kun je als HRM adviseur je toegevoegde waarde laten zien. Ik gebruik bijvoorbeeld WorkMatch. Met behulp van deze tool word je in staat gesteld om uitspraken te doen over potentieel en passende alternatieven voor de medewerker van vandaag.

Denk aan inhoud geven aan: individuele opleidingstrajecten loopbaan coaching, vormgeving sociaal plan tot aan outplacementtrajecten.

WORKMATCH

De tool om deskundig advies uit te kunnen brengen over de individuele vaardigheden en mogelijke verwante functies waar deze vaardigheden toepasbaar in zijn.

senior HRM adviseur Petra Nordholt over WorkMatch

VERZUIMBEGELEIDING

Een ander aspect van je HRM deskundigheid ligt verscholen in het ondersteunen van het management bij het uitvoeren van het verzuimbeleid.WorkMatch geeft inzicht in de richting van re-integratie naar een passende functie die ook rekening houdt met de (medische) beperkingen van de medewerker. De zgn. Functie Mogelijkhedenlijst (FML) van de arbodienst.

“Voor mij een super handig hulpmiddel bij het verzorgen van een personeelsplanning en verzuimbegeleiding”

WORKCITY biedt:

  • De tool WorkMatch
  • Training in werken met WorkMatch
  • Opleidingsprogramma’s voor omscholing naar verwante beroepen

Translate »