fbpx

Beroep onder de Loep – Vincent Michels – Corpus Acrobatics

Beroep onder de Loep

 

WorkCity bezoekt

Corpus Acrobatics

‘PODIUM VOOR DE LICHAAMSKUNST’

Hoe een plotselinge ontmoeting en opbloeiende liefde het pad effent naar inspirerende podiumkunst, weet Vincent Michels als geen ander te verwoorden.

Het avontuur startte eind jaren ’80 vanuit de wereld van Amsterdamse krakersscene waar de basis werd gelegd van wat in 1991 Corpus Acrobatics is gaan heten. Na verschillende verblijfslocaties is zo’n 2 jaar geleden Bogota als bestemming gekozen. Een plek waar een schitterde trainingslocatie voor de lichaamskunst is gebouwd.

EEN MIX VAN ELEGANTIE EN CREATIVITEIT.

De voorbestemming leek eigenlijk duidelijk. Een paar jaar lerarenopleiding en daarna docent biologie of actief als leraar creatieve vorming. Een van de twee zou het wel gaan worden. Maar een switch naar de kunstacademie en zijn ontmoeting met Marley Eltz veranderde alles. De levensmissie van Vincent kreeg een volledig andere wending met als doel om in Nederland een hedendaags variant van Cirque Plume (FR) Pilobolus Dans theater (VS) en het Cirque du Soleil (CA) op te richten, dat beeldend acrobatisch bewegingstheater presenteert.

Een combinatie van visueel beeldende choreografieën waarin de poëzie van de lichaamstaal door middel van de acrobatiek kunst met dans, beeldende en video kunst wordt gecombineerd. Corpus heeft een opleiding waarin vaak jonge talentvolle acrobaten ervaring kunnen opdoen in acrobatiek, dans en theater en les krijgen in de circuskunst en dans expressie.

ONDERWEG NAAR MEER

De reis naar Halfweg liep via voorzichtige verkenningen op het Festival d’Avignon en daarna via inspirerende samenwerkingen met het Como Brothers Circus, de Bulgaarse wereldkampioen Acro-sport, Emil Krastev en Euvgenie Kolev, coach van de Bulgarian Acrobatics Federation. Tussen 1991 en nu heeft Vincent als leidend choreograaf van Corpus Acrobatiek veel nationale en internationale producties op de planken gebracht. Producties waarin je vaak aardse elementen en actualiteit terugvindt. Zoals in de shows van 2015 The Carnival of the Animals met het Philharmonisch Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. En de meeste recente, ‘de Corona bubbel’ die gelukkig dankzij financiële ondersteuning uit diverse fondsen toch kon worden uitgebracht.

DE ONDERNEMER EN ZIJN VAARDIGHEDEN

Bij Corpus kun je worden opgeleid tot professioneel acrobaat. De vraag is hoe bereik je dat en vooral hoe leer je dat. In onze praktijk van WorkCity onderzoeken we de vaardigheden van mensen. Welke skills heb je nodig voor het uitoefenen van een beroep. Vincent Michels is als artistieke leider, choreograaf en talent coach verantwoordelijk voor het artistieke gehalte van de acts. We hebben daarom de (beroeps)vaardigheden van een choreograaf in een spindiagram inzichtelijk gemaakt. Zo kun je eenvoudig zien aan welke eisen dit beroep moet worden voldaan.

Benieuwd naar een analyse van jouw skills, gebruik dan eens de WorkMatch beroepencheck.

“Ontdek wat je allemaal nog meer kunt met jouw talent”

Translate »