fbpx

Gratis beroepskeuzetest: ontdek direct welke baan bij je past

Wil jij weten welke baan bij jou past? Doe nu onze gratis beroepskeuzetest en ontdek welke beroepen bij jouw vaardigheden en interesses passen. Je krijgt direct de uitslag.

Waarom een beroepskeuzetest?

Een gratis beroepskeuzetest is handig als je wilt weten voor welke beroepen je geschikt bent. Er zijn veel situaties te bedenken waarin je de mogelijkheden op de arbeidsmarkt wilt verkennen. Bijvoorbeeld als je starter bent en nog geen werkervaring hebt. Dan kan het lastig zijn om in te schatten welke baan bij je past, want er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Of als je al een baan hebt, maar toch liever wat anders wilt doen. 

Met onze gratis beroepskeuzetest weet je binnen een paar minuten waar jouw kracht ligt en wat er bij je past. Er wordt rekening gehouden met je achtergrond, functie, ervaring en vaardigheden. Verder kijken we ook of de arbeidsomstandigheden bij je passen. 

Voor wie is de gratis beroepskeuzetest van WorkCity?

Bij WorkCity vinden we het belangrijk dat iedereen een passende werkplek vindt. Daarom hebben we verschillende vragenlijsten ontwikkeld voor een snelle en betrouwbare beroepentest. De gratis beroepskeuzetest is voor iedereen geschikt. 

Daarnaast hebben we nog een aantal specifieke beroepskeuzetesten ontwikkeld. We vragen hier een kleine vergoeding voor, omdat deze vragenlijsten helemaal op jouw situatie zijn afgestemd. Bekijk al onze vragenlijsten in het overzicht hieronder: 

  • Gratis beroepskeuzetest professionals en werkzoekenden: je hebt al een baan of enige tijd werkervaring, maar je bent ook benieuwd naar wat je nog meer kunt met jouw talent? Doe dan nu onze gratis beroepskeuzetest. 
  • FML-check: Op basis van jouw huidige functie verkennen we de aanverwante functies en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.  
  • Loopbaan APK: Je kiest een functie en doorloopt een beroepsvaardighedencheck. Daarmee zie je welke functies er nog meer bij jou passen.  
  • Beroepskeuzetest HAVO, VWO, HBO en WO: je wilt weten welke beroepen passen bij jouw vaardigheden en interesses? Vul dan de Beroepsvaardigheden in beeld vragenlijst in. 
  • Beroepskeuzetest VMBO en MBO: speciaal voor mensen met een praktische achtergrond hebben we een vragenlijst ontwikkeld gericht op praktische beroepen, de Beroepencheck praktisch. Bekijk meteen wat er bij jou past. 
  • Beroepskeuzetest zonder afgeronde opleiding: Wel werkervaring maar nog geen afgeronde opleiding? Geen probleem. Vul de Beroepencheck zonder afgeronde opleiding in om jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt in te zien. 

Is de gratis beroepskeuzetest betrouwbaar?

Onze gratis beroepskeuzetest is ontwikkeld op basis van meer dan veertig jaar ervaring in de arbeidsmarktsector in combinatie met specialistische wetenschappelijke kennis. Ons team van specialisten heeft van meer dan 24.000 functies geanalyseerd welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. De test biedt dus een zeer uitgebreid en betrouwbaar resultaat. 

Uitslag van de beroepskeuzetest

Je krijgt de uitslag van onze beroepskeuzetesten in een overzichtelijk rapport. Hierin presenteren we jouw talenten en de beroepen die bij je passen aan de hand van grafieken en voorbeelden.

Het unieke van de beroepskeuzetest van WorkCity is dat we verder kijken dan achtergrond en diploma’s. Wij kijken namelijk ook naar vaardigheden en ervaring. De uitslag kan daardoor verrassend zijn. Dit komt omdat sommige beroepen veel meer op elkaar lijken dan je van tevoren denkt. Voor hele verschillende beroepen heb je soms dezelfde vaardigheden nodig. Als jij die vaardigheden hebt, is de kans dus groot dat je voor beide beroepen in aanmerking komt. 

Wat is de volgende stap?

De volgende stap is om ook echt wat met de uitslag van de gratis beroepskeuzetest te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden en stappen die je kunt zetten. Dit hangt helemaal af van jouw situatie. 

Het is handig om je eerst eens te oriënteren op de beroepen die uit de test zijn gekomen. Doe bijvoorbeeld eens inspiratie op bij de vacatures die op dit moment beschikbaar zijn. Misschien zit jouw nieuwe baan er wel bij! Heb je iets gevonden dat bij je past? Laat het ons snel weten. 

Soms is het nodig om je te laten omscholen als je aan een nieuwe baan wilt beginnen. Of om eerst loopbaancoaching te volgen, zodat je een nog beter beeld krijgt van jouw gewenste loopbaan. Uiteindelijk moet een baan natuurlijk wel bij je passen als persoon. Daarom is het belangrijk om te bepalen wie je bent en wat je wilt. Dat levert een uitgebreid resultaat op waar je echt wat aan hebt. Ben je benieuwd welke omscholingsmogelijkheden er zijn? Of wil je weten welke loopbaancoach bij jou past? 

Bij WorkCity hebben we veel kennis over alle regelingen en een groot netwerk van goede coaches. Ook helpen we je met het vinden van een nieuwe baan. Op basis van jouw specifieke situatie begeleiden we je naar werk dat bij je past. Geïnteresseerd? Je mag altijd contact met ons opnemen om jouw situatie te bespreken.