Over ons

Wat doet Workcity?

Workcity biedt nieuwe inzichten over de inzetbaarheid van mensen in de arbeidsmarkt. Het platform biedt kennis en tools voor bedrijven, particulieren en professionals zoals HR, arbodiensten en loopbaan- en jobcoaches. Het is ontwikkeld met de gedachte om voor alle partijen de arbeidsmobiliteit te vergroten, zodat er snel (via een volledig geautomatiseerde toepassing) een nieuwe visie ontstaat op bestaande en nieuwe functies.

Uitgangspunt

Uitgangspunt van Workcity is de in de arbeidsmarkt standaard gehanteerde aanpak die jarenlang is gebruikt bij arbeidsbemiddeling, beroepenvoorlichting en beroepskeuze advisering. Een standaard die is gebaseerd op een wetenschappelijk ontwikkelt systeem voor het beschrijven van functies. Een systeem dat niet is gebonden aan een branche of een bepaald bedrijf.

De kern

Workcity heeft hiervoor Work Match ontwikkelt en bestaat uit een zeer uitgebreide databank van functies (nu ruim 24.000) die op een unieke manier met elkaar kunnen worden vergeleken. Het is mogelijk om 76 verschillende items te gebruiken om informatie over passende functies te vergaren. Om vooral verwantschappen tussen functies in kaart te brengen. Met de optie om direct te koppelen naar vacatures geeft dit voor veel personen en bedrijven snel inzicht in een persoonlijke arbeidskeuze!

Via Workcity kunnen arbeidsstromen tussen branches, bedrijven en personen beter op gang worden gebracht dan in bestaande andere applicaties, tegen een zeer acceptabele prijs. Gebruik maken van Workcity betekent tijdwinst en een enorme kwaliteitsverbetering in elk proces dat hoort bij de het optimaliseren van de inzetbaarheid van personeel en arbeid.

Vanuit de werkzoekende gezien:

Je kunt inzicht krijgen in je beroepsvaardigheden door een vragenlijst met 23 vragen in te vullen. Of door je beroep in te vullen. Deze beide ingangen kunnen we voor je met elkaar vergelijken en je daarmee attenderen op eventuele verschillen tussen de beroepseisen van je beroep en jouw beroepsvaardigheden. 

De uitkomst kun je gebruiken om inzicht te krijgen in actuele vacatures en je kansen op de arbeidsmarkt gezien vanuit je gekozen beroep.

Vanuit de werkgever gezien:

We leveren informatiepakketten waarmee je als werkgever snel en effectief:

  • voldoet aan alle eisen van de UWV inzake poortwachter
  • sollicitanten kunt screenen op hun beroepsvaardigheden in relatie tot de functie-eisen
  • op basis van verwantschappen tussen beroepen snel kandidaten vinden die nu in een ander beroep of in een andere branche werken
  • in ontslagzaken helder kunt beargumenteren en aangeven wat de herplaatsingskansen zijn van de vertrekkende werknemer

Wilt u meer informatie of een nadere toelichting: mail ons en we zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.