fbpx

Persoonlijke test

Loopbaan check

In de applicatie WorkMatch worden alle beroepen vergeleken op basis van beroepsvaardigheden, beroepseisen. Waarom maken we in dit programma gebruik van beroepsvaardigheden en wat bedoelen we eigenlijk als we het hebben over beroepsvaardigheden? We proberen dit met een voorbeeld zo eenvoudig mogelijk aan je uitleggen.

Beroepsvaardigheden

Beroepsvaardigheden zijn vaardigheden noodzakelijk voor het uitvoeren van taken die behoren bij een beroep. Tegenwoordig wordt hiervoor vaak de Engelstalige term skills of competenties gebruikt. Enkele voorbeelden van beroepsvaardigheden zijn: technisch inzicht, overtuigingskracht, zorgvuldigheid maar ook zaken als vormgevend en kunstzinnigheid.

Waarom vergelijken we beroepsvaardigheden?

De beschrijving van beroepsvaardigheden is wetenschappelijk ontwikkeld met als doel: het vergelijken van beroepen op, zoals men dat noemt, onderlinge verwantschap. Op overeenkomstige beroepseisen. Als je weet op welke punten beroepseisen vergelijkbaar zijn kun je gemakkelijker een passend beroep vinden.

Wat zegt de uitslag?

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld ontstaat er een beeld van jouw vaardigheden en vergelijken we dat met andere beroepen waarbij de vaardigheden vergelijkbaar zijn. Dit kan een beroep zijn dat dicht bij jouw huidige beroep ligt maar ook soms verrassend buiten jouw beroepsgroep, in een geheel andere bedrijfssector.

Door gebruik te maken van de knop loopbaan check kom je op jouw persoonlijke dashboard en kun je allerlei checks uitvoeren, rapporten maken, inzien en downloaden.

Translate »