fbpx

WorkCity Insights

Ikigai: het Japanse geheim voor een betekenisvol leven

In de snelle wereld van vandaag, waar deadlines en verantwoordelijkheden onze dagen bepalen, verliezen we soms het gevoel van richting. We leven vaak op de automatische piloot, zonder echt na te denken over wat ons drijft of waarom we elke dag opstaan. Maar wat als er een eeuwenoud Japans concept was dat ons kon helpen om diep in onszelf te graven en de ware reden van ons bestaan te ontdekken?

Het dilemma geven en nemen in (werk)relaties

Geven en nemen, een dilemma? Hoe zit het eigenlijk met geven en nemen in onze maatschappij, in het werk en hoe verhoudt zich dat tot zakelijk succes of persoonlijk geluk.

Adam Grant heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan en hij onderscheidt nemers, gevers en matchers. Voor nemers is succes het overtreffen van anderen. Matchers zien succes als het bereiken van een balans tussen individuele prestaties en wederzijdse uitwisseling. Gevers vinden succes in het positief beïnvloeden van anderen en streven naar een soort ‘servant leadership’.

Het risico is dat de gever doorschiet en een te sterke toewijding toont voor het welzijn van anderen en daarbij de eigen behoeften en belangen verwaarloost, wat kan leiden tot uitputting en zelfs een burn-out.  

Ikigay

WorkCity vindt naast droombaan nu ook the best place to be!

Klaar om je leven een avontuurlijke wending te geven? Wonen en werken in onbekende gebieden is niet alleen een droom, het is een realiteit. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je begeleiden op een reis vol spannende mogelijkheden. Het onbekende wacht op jou! Zie ook: WorkCity Droomplek!

‘Ondernemer, schrijver en inspirator om vooral je missie te gaan leven.’

Vol vuur en met felblauwe ogen verteld Lusanne over haar missie. De passie spat eraf. En ja, dan kom ik aan met m’n vraag maar wat is nu precies jouw beroep? Supersaaie vraag natuurlijk maar wellicht kom ik er toch achter. Tijdens onze laatste ontmoeting in Haarlem vertelt Lusanne over haar ondernemerschap en dat dit eigenlijk een manifestatie is van voortschrijdende persoonlijke ontwikkeling.

‘Donna, ons nieuwe talent  in Spanje’

Reslilient Creatives is als een bijzondere kracht die individuen, groepen en gemeenschappen gebruiken om op positieve en inventieve wijze te reageren op de uitdagingen van het leven. Donna Kalisvaart heeft zo’n stap gezet en is voor het avontuur in Barcelona getrokken. Vanuit de prachtige regio van Catalonië combineert ze werk met het relaxte leven van de uitzonderelijke stad. Sinds kort is Donna ook betrokken bij de activiteiten van WorkCity en is zij het aanspreekpunt voor de kandidaten die vanuit Spanje en Portugal naar Nederland willen komen om hier te gaan wonen en werken. Nederlanders die naar Spanje of Portugal willen trekken kunnen trouwens ook bij Donna terecht. Wil je meer weten? Donna is bereikbaar via het volgende mailadres: donna@workcity.nl of via ‭+31 6 50 42 03 54‬

‘Die kandidaat die is er wel, je moet ‘m alleen vinden’

WorkCity is trots om mensen te helpen bij het vinden van een passende werkplek. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het ontdekken van hun ideale baan. Met WorkMatch, onze unieke app, heb je toegang tot een database met maar liefst 25.000 verschillende functies. Hiermee kun je gemakkelijk ontdekken welke banen het beste bij jou passen en waar jouw talenten tot hun recht komen. We geloven dat er voor iedereen een geschikte baan is, maar soms is het lastig te weten waar je moet zoeken. Gelukkig kan WorkMatch je daarbij helpen. Probeer het vandaag nog en vind jouw droombaan bij WorkCity!

‘Producten mooier en slimmer maken’

Doorzettingsvermogen, passie, een creatieve geest en natuurlijk ook wel enig talent zijn de basis ingrediënten voor een succesvolle start geweest. Alexander weet niet of dat in algemene zin voor iedereen geldt maar voor hem werkt dit zo. Uren heeft hij zitten schetsen en tekenen. Blijven oefenen tot het beeld in je hoofd exact zo op papier komt te staan. ‘Je moet je ontwerp skills eerst ontwikkelen maar daarna zeker ook blijven onderhouden’, aldus de gedreven ontwerper.

Meer voldoening en plezier in je werk

Rammelende flessen en ouders die lange werkdagen maken! Dat waren eerste ervaringen van de toen nog jonge Grietje Jongsma met zelfstandig ondernemerschap. Een verswinkel op de weg en een winkel aan huis waren de ingrediënten die hebben gezorgd voor een basale koopmansgeest. En als je ook nog talent hebt voor vreemde talen dan ligt een internationale commerciële carrière in het verschiet.

Leiderschap in crisistijd vraagt om andere vaardigheden

Tijdens een crisis worden leidinggevenden vaak aangewezen als crisismanager. En hoewel sommige leidinggevenden uitstekende crisismanagers zijn, is dat lang niet altijd het geval. Leiderschap in crisistijd vraagt namelijk om andere vaardigheden dan normaal. In deze blog delen we de 10 belangrijkste vaardigheden van een crisismanager en leggen we uit hoe deze verschillen van een leidinggevende. Zodat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.

Overstapberoepen

Als het lastig is om werk te vinden in jouw beroep, dan kun je overwegen om een carrièreswitch te maken. Om het overstappen makkelijker te maken heeft het UWV overstapberoepen beschreven. Alternatieve beroepen die meer kans op werk bieden. Maar dat klinkt makkelijker dan het is. Als tegenhanger introduceert WorkCity daarom overstapsectoren. Deze bieden meer ruimte voor het individu in de zoektocht naar passend werk. In dit artikel leggen we uit wat deze overstapsectoren zijn en hoe ze je helpen met het vinden van de baan die bij je past.

self employed male mechanic working in garage

Omscholen, hoe doe je dat op een goede manier?

Omscholen is relevanter dan ooit. Sommige sectoren staan op omvallen, terwijl anderen groeien. En dat komt niet alleen door de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld ook aan de toenemende vergrijzing en automatisering in Nederland. Een ding is zeker, veel mensen moeten op zoek naar een nieuwe baan. En soms komt het neer op om- of bijscholing. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten? Wij vertellen je hoe je omscholing op de juiste manier aanpakt.

.

Personeel zoeken lastig? Vis eens in die andere vijver!

Personeel zoeken is lastig. En al helemaal tijdens een krappe arbeidsmarkt. Want ja, ondanks de coronacrisis is daar nog steeds sprake van. Hoe je dan toch geschikt personeel vindt? Door buiten de gebaande paden te kijken en eens ergens anders naar personeel te zoeken. Durf jij te kiezen voor nieuwe mogelijkheden?

Lees het gehele artikel

Personeel zoeken lastig? Vis eens in die andere vijver!

De wereld van intoneren en repareren

Een gepassioneerd vakman met een missie om piano’s en vleugels zo goed mogelijk in oorspronkelijke staat terug te brengen. Een gesprek over een bijzonder beroep en veelzijdig ambacht.

Na de start op het HBO ontdekte Ronald dat alleen maar met ‘de theorie’ bezig zijn niet zijn gewenste levensinvulling zou gaan geven. Hij wilde graag ook met z’n handen werken. Mooie dingen maken, met muziek bezig zijn, oude instrumenten opknappen.

Lees het gehele artikel

Of download hier de Pdf versie.

De arbeidsmarkt na corona: is er nog plek voor iedereen?

De coronacrisis zorgt voor een ongekende verschuiving op de arbeidsmarkt. In slechts een paar maanden tijd zijn hele sectoren bijna weggevaagd, terwijl andere sectoren juist groeien. Is er straks nog wel plek voor iedereen? 

Lees het gehele artikel

Podiumkunst bij Corpus Acrobatics

Hoe een plotselinge ontmoeting en opbloeiende liefde het pad effent naar inspirerende podiumkunst, weet Vincent Michels als geen ander te verwoorden. Het avontuur startte eind jaren ’80 vanuit de wereld van Amsterdamse krakersscene waar de basis werd gelegd van wat in 1991 Corpus Acrobatics is gaan heten.

Lees het gehele artikel

Of download hier de Pdf versie.

Een top product bij De Köfte Koning

Gebaseerd op oma’s geheime recept heeft 22 jarige Yavuz Salman een unieke versie van het al eeuwenoude Turkse vleesgerecht op de markt gebracht. Een verslag van een bezoek aan twee jonge ondernemers op de bedrijfslocatie Bogota.

Lees het gehele artikel

Of download hier de Pdf versie.

de skills van de 21ste eeuw

Wil je weten welke van jouw vaardigheden geschikt zijn om een nieuwe baan te vinden? En wat je ermee kunt doen? Om je op weg te helpen zetten we de tien meest gevraagde vaardigheden op de arbeidsmarkt in 2020 op een rij. 

Lees het gehele artikel

skills van de 21ste eeuw

het belang van passende functies

Meer gebruik maken van talenten van mensen, dat zouden meer werkgevers moeten doen. Matching kan een beter resultaat opleveren als bij organisaties de talenten van werknemers beter op de inhoud van de baan wordt aangepast. 

Lees het gehele artikel

het belang van passende functies

Translate »