WorkCity Insights

Personeel zoeken lastig? Vis eens in die andere vijver!

Personeel zoeken is lastig. En al helemaal tijdens een krappe arbeidsmarkt. Want ja, ondanks de coronacrisis is daar nog steeds sprake van. Hoe je dan toch geschikt personeel vindt? Door buiten de gebaande paden te kijken en eens ergens anders naar personeel te zoeken. Durf jij te kiezen voor nieuwe mogelijkheden?

De wereld van intoneren en repareren

Een gepassioneerd vakman met een missie om piano’s en vleugels zo goed mogelijk in oorspronkelijke staat terug te brengen. Een gesprek over een bijzonder beroep en veelzijdig ambacht.

Na de start op het HBO ontdekte Ronald dat alleen maar met ‘de theorie’ bezig zijn niet zijn gewenste levensinvulling zou gaan geven. Hij wilde graag ook met z’n handen werken. Mooie dingen maken, met muziek bezig zijn, oude instrumenten opknappen.

Lees het gehele artikel

Of download hier de Pdf versie.

De arbeidsmarkt na corona: is er nog plek voor iedereen?

De coronacrisis zorgt voor een ongekende verschuiving op de arbeidsmarkt. In slechts een paar maanden tijd zijn hele sectoren bijna weggevaagd, terwijl andere sectoren juist groeien. Is er straks nog wel plek voor iedereen? 

Lees het gehele artikel

Podiumkunst bij Corpus Acrobatics

Hoe een plotselinge ontmoeting en opbloeiende liefde het pad effent naar inspirerende podiumkunst, weet Vincent Michels als geen ander te verwoorden. Het avontuur startte eind jaren ’80 vanuit de wereld van Amsterdamse krakersscene waar de basis werd gelegd van wat in 1991 Corpus Acrobatics is gaan heten.

Lees het gehele artikel

Of download hier de Pdf versie.

Een top product bij De Köfte Koning

Gebaseerd op oma’s geheime recept heeft 22 jarige Yavuz Salman een unieke versie van het al eeuwenoude Turkse vleesgerecht op de markt gebracht. Een verslag van een bezoek aan twee jonge ondernemers op de bedrijfslocatie Bogota.

Lees het gehele artikel

Of download hier de Pdf versie.

de skills van de 21ste eeuw

Wil je weten welke van jouw vaardigheden geschikt zijn om een nieuwe baan te vinden? En wat je ermee kunt doen? Om je op weg te helpen zetten we de tien meest gevraagde vaardigheden op de arbeidsmarkt in 2020 op een rij. 

Lees het gehele artikel

skills van de 21ste eeuw

het belang van passende functies

Meer gebruik maken van talenten van mensen, dat zouden meer werkgevers moeten doen. Matching kan een beter resultaat opleveren als bij organisaties de talenten van werknemers beter op de inhoud van de baan wordt aangepast. 

Lees het gehele artikel

het belang van passende functies