Work Match

Wat moet je weten voordat je een test gaat uitvoeren.

Het programma Work Match geeft inzicht in verwantschappen tussen functies. 

Dat betekent, dat je een overzicht krijgt van beroepen die passen bij je beroepservaring(en) en/of je beroepsvaardigheden die uit de vragenlijst, behorend bij de test, naar voren komen.

Voor sommigen betekent dat enkele 10-tallen verwante beroepen. Maar het komt voor dat er enkele duizenden verwante beroepen zijn. Die kunnen we niet allemaal laten zien. Je krijgt dan een selectie vanuit de groep.

Work Match houdt geen rekening met een vereiste opleiding voor een beroep. Reden: inzichtelijk maken van verwantschappen tussen beroepen ongeacht het soort werk en ongeacht de branche waarin een beroep is aan te treffen.

Weet daarom, dat er misschien beroepen in beeld worden gebracht, die niet passen bij de opleiding of bij je interesse.

Maar, en dat is winst!, voor het matchen met vacatures maakt het niet uit welk beroep uit de lijst je als uitgangspunt neemt om vacatures te vinden.

We matchen op basis van je keuzeberoep ook op alle vacatures van verwante beroepen. Zo heb je optimaal in beeld welke keuzemogelijkheden je hebt!

Welke test is voor jou geschikt?

Dat verschilt.

Stel je bent bakker maar de werktijden bevallen je niet (meer). Je zoekt “wat anders”.

In dit geval is de persoonlijke werkcheck voor jou het meest geschikt. Je meldt je aan, vult je huidige beroep in en beantwoordt de vragen.  

Stel je hebt nog geen of weinig werkervaring. In dat geval is de beroepsvaardighedentest voor jou het meest geschikt. Nadat je je aangemeld het vul je de vragenlijst in om inzicht te krijgen in jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Voor gebruik door professionals: de FML-test: de professional vult, na aanmelding, je huidige beroep in en past de uitkomst aan op basis van de FML-lijst.

Wat mag je van het eindresultaat verwachten?

De persoonlijke werkcheck geeft je inzicht in zowel verwante beroepen als in jouw beroepsvaardigheden. Bij de selectie uit verwante beroepen staat (indien reeds voorhanden) een korte algemene beschrijving van het beroep alsmede een diagram waarin je kunt vergelijken:de beroepsvaardigheden die behoren bij de huidige beroep, 

je beroepsvaardigheden naar eigen inschatting op basis van de beantwoording van de vragenlijst en de gemiddelde waarde van de beroepsvaardigheden gemeten over alle beroepen op hetzelfde beroepsniveau als je huidige beroep.

De beroepsvaardighedentest geeft hetzelfde resultaat, maar dan zonder het overzicht van beroepsvaardigheden gemeten op basis van je huidige beroep.

De FML-test geeft hetzelfde overzicht als bij de persoonlijke werkcheck, maar nu met uitzondering van de eigen inschatting ven je beroepsvaardigheden. Waarbij de uitkomst kan worden gecorrigeerd door een selectie uit de verwante beroepen te maken naar beroepen die passen bij de FML/ de beperkingen of wensen qua lichamelijke eisen en arbeidsomstandigheden.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden?

Je kunt de testen zelfstandig uitvoeren. Maar soms is het verstandig een professional in te schakelen die toelichting kan geven. Die je kan helpen om, b.v. op basis van andere informatie dan beroepsvaardigheden, een juiste keuze te maken uit de in beeld gebrachte mogelijkheden.

Dank voor het gebruik van onze testen.

We zijn blij dat je de weg naar Workcity hebt gevonden. We hopen dat je door de test meer kansen in beeld hebt gekregen dan je voorheen voor  mogelijk hield.

Ben je tevreden: Zeg het voort.

Ben je niet (helemaal) tevreden): zeg het ons.

Heb je nog vragen: leg ze aan ons voor.

Jouw beroep staat nog niet in de lijst.

Dat kan diverse oorzaken hebben: een schrijfwijze of een compleet nieuwe naam voor een beroep. We hebben gemerkt dat de fantasie wat dat betreft schier onbegrensd is.

In dit geval: stuur de beroepsnaam voorzien van een beschrijving naar ons toe (info@workcity.nl) en we gaan ons best doen de beroepsnaam z.s.m. toe te voegen aan Work Match.