fbpx

Beroep onder de Loep – Lusanne Hogeweg – Spiritueel Leiderschap

Beroep onder de Loep

 

WorkCity in gesprek

met

Lusanne Hogeweg

Woorden geven aan de onbewuste verlangens van anderen!

In deze editie van Beroep onder de Loep spreken we Lusanne Hogeweg. Ondernemer, schrijver en spiritueel inspirator om vooral je missie te gaan leven.

Onderweg naar ergens heen. Met een groot verlangen naar een andere plek om daar te wonen en te leven. En dat dan ook gaan doen. Onlangs is ze zich gaan vestigen in het zuiden van Portugal, in het oostelijk deel van de mooie Algarve. Een voorlopige eindbestemming van het unieke pad dat Lusanne Hogeweg zelf jarenlang heeft gevolgd. Zeker geen opwelling maar een diepgeworteld gevoel van daar moet ik zijn, daar hoor ik thuis. En dat betekent nogal wat.

‘Hoewel jouw intuïtie je vertelt dat je nu moet gaan zijn er zeker ook andere signalen die je vertellen dat je vast allerlei ongemakkelijke dingen gaat tegenkomen en het wellicht beter is maar te blijven zitten waar je zit’.

Ze herkent het allemaal en dat is juist wat Lusanne haar klanten leert, volg je gevoel, wees niet bang en zet je persoonlijke verlangens om in een avontuurlijke missie. Laat je niet weerhouden door angst en doemdenken, maar ga ervoor.

Vol vuur en met felblauwe ogen verteld Lusanne over haar missie. De passie spat eraf. En ja, dan kom ik aan met m’n vraag maar wat is nu precies jouw beroep? Supersaaie vraag natuurlijk maar wellicht kom ik er toch achter.

Tijdens onze laatste ontmoeting in Haarlem vertelt Lusanne over haar ondernemerschap en dat dit eigenlijk een manifestatie is van voortschrijdende persoonlijke ontwikkeling.

Een persoonlijke missie

Na een periode te hebben gewerkt bij de overheid heeft Lusanne een switch gemaakt naar het ondernemerschap en is zichzelf gaan vestigen als spiritueel loopbaancoach. Ze heeft ontelbare gesprekken gevoerd met mensen die vastliepen in hun werk of privé. Die vaak aanliepen tegen het systeem van continue presteren en zichzelf daarbij vergeten. En als het emmertje vol is volgen de klachten die regelmatig leiden tot burn-out en depressie. Om daar dan iets aan te doen zijn vaak rigoureuze stappen nodig. In haar jaren als loopbaancoach heeft ze veel van haar klanten geholpen in het vinden van een nieuwe baan maar nog vaker heeft ze hen geholpen in het vinden van een nieuwe bestemming. Het helpen nadenken en vooral ook het voelen bij jezelf waarom ben je vastgelopen is het begin van een uitweg uit misère die je ervaart. Haar eigen ervaringen hiermee staat uitgebreid beschreven in het boek De belofte van Burn-out.

 

Het nieuwe pad

De loopbaan coaching is rond 2018 getransformeerd in Via Lusanne, reïntegratiebedrijf voor Hoog Sensitieve Personen (HSP). Vanuit eigen ervaring weet ze dat HSP’ers een eigen plek innemen in de samenleving en regelmatig moeite hebben met het vinden van werk dat past bij de specifieke talenten van deze groep. Ook het UWV heeft de meerwaarde van een gespecialiseerd bureau voor HSP onderkend en ondertussen zijn de coaches die verbonden zijn aan het reïntegratiebedrijf Via Lusanne al op vele locaties in Nederland actief.

Maar persoonlijke ontwikkeling laat zich niet stoppen. Ook niet bij Lusanne. En na een uitgebreide kennismaking met de inzichten van de medicijnwiel numerologie heeft ze zich steeds meer toegelegd op ‘het woorden geven aan dat wat er nog onuitgesproken is’. Tijdens de vele inspiratie sessies en masterclasses die ze organiseert ontdekt ze dat, naast het aandacht geven aan de vragen die er zijn, juist de medicijnwiel numerologie succesvol als hulpmiddel kan worden ingezet. Het helpt de deelnemers om inzicht te krijgen in welke route ze kunnen volgen om van daaruit weer nieuwe stappen te zetten. Dan kan zijn in werk, relaties, ambities, maar eigenlijk geldt het voor alles. Hoe komt het dat je zo goed aanvoelt wat er bij anderen leeft en onder woorden kunt brengen wat er dan speelt?” Lusanne geeft aan dat wat er bij haar deelnemers speelt ze vaak herkent omdat ze zelf ook een dergelijk proces heeft doorgemaakt.  Je moet dingen onder ogen durven zien. Ze heeft ook tegenslagen gekend maar dankzij de zoektocht naar haar ‘eigen pad’ en het vertrouwen dat dingen uiteindelijk op hun plek gaan vallen is ze gekomen waar ze nu is; op haar droomplek in de Algarve.

“Dus ga aan de slag en volg je hart. Intuïtie is hierbij een belangrijk hulpmiddel”. Hoewel dit voor sommige mensen soms nog wat vaag klinkt maakt Lusanne dingen toch ook graag concreet. Als je in deze maatschappij wilt ‘overleven’ zul je toch ook inkomsten moeten hebben. ‘Maar ga dan vooral iets doen waar je blij van wordt. Heb je heimelijke verlangens spreek ze uit en doe er wat mee.’

Haar laatste missie is de wereld ervan overtuigen dat deze beter af is met meer vrouwelijk energie. In haar boek Van Voldoen naar Voldoening legt ze uit wat ze hiermee bedoeld en hoe dit de lezer inzicht geeft om van het ploeteren af te stappen en te gaan voor wat er zich aandient. Soms moet je daarvoor allerlei ‘oud zeer’ opruimen en is het dus niet altijd gemakkelijk maar het geeft aan het eind veel meer voldoening.

Genoten van de inspirerende verhalen blijft ie dan toch nog openstaan. Die ene vraag en dus overweeg ik hem alsnog te stellen: wat is dan nu uiteindelijk je beroep? Want Beroep onder de Loep behoort nog een beetje tot de oude wereld en wil graag alles kunnen categoriseren. Beetje structuur, da’s wel fijn en geeft overzicht. Maar na dit gesprek is het eigenlijk geen passende vraag meer. Ik laat het zo. Soms moet je iets niet meer in hokjes willen plaatsen maar moet je het gewoon laten ontstaan. Min of meer net zoals Lusanne het doet.

Wil je meer weten wat Lusanne voor je kan betekenen neem dan eens contact op met haar, meer informatie vind je op: www.medicijnwielnumerologie.nl

Translate »